Zsalugáter használata műanyag és fa ablakok esetében

A zsalugáter egy nagyon hasznos kiegészítője az otthonunkban található ablakainknak. Segítségükkel távol tarthatjuk a napfényt és a nap melegét megelőzve ezzel a helység túlmelegedését, a téli időszakban pedig akár javíthat ablakaink hőszigetelő képességén. A zsalugáter zárt állapotban hatékonyan megvédi nyílászáróinkat akár szélsőséges időjárás esetén is, mivel védelmet nyújt az ablak üvegfelülete számára.

Fa zsalugáter

Fa zsalugáter

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

A zsalugáter működése

A zsalugáter a felszerelését követően egy könnyedén használható árnyékoló eszköznek felel meg. A felszerelt lamellák megszűrik a nap fényét, a köztük található réseken pedig jelentősen kevesebb fény mennyiség jut keresztül, a helység pedig energia felhasználása nélkül hűvösebbé tehető.

Ha éppen nincs szükségünk a használatukra, akkor a zsalugátert kinyitjuk, majd pedig a ház külső részéhez vagy pedig az ablaknyílás belső oldalához rögzíthetjük. Használatuk szintén gyerekjáték, bezárást követően az ablak tokszerkezetéhez könnyen rögzíthetjük.

Fix lamellás zsalugáterek

A fix lamellás zsalugáterek egyszerű, de masszív kialakítású árnyékoló eszközök. A rajtuk található lamellák fix szöget zárnak be, jelentősen lecsökkentve a helységbe érkező napfényt. Népszerűségük egyszerű használatuknak, stabilitásuknak és barátságos áruknak köszönhető.

A mozgatható lamellás zsalugáterek

 

A fix lamellás zsalugáterekhez képest rugalmasabban használatot tesznek lehetővé. A rajtuk található lamellák állása könnyedén megváltoztatható, ezáltal nem csak csökkenthető a helységbe érkező napfény, hanem akár teljesen meg is szüntethető. A fix zsalugáterekhez hasonlóan könnyedén használaton kívül helyezhetőek, amennyiben nincs rá szükségünk, de télen használva, teljesen zárt lamellákkal egy plusz réteget képezhetünk a nyílászáró előtt, ami a hőszigetelő szerepet lát el.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Zsalugáterek és a rovarhálók

 

Az otthonunkba érkező természetes fény mellett sajnos a nyugalmunkat és pihenésünket zavaró rovarok is bejuthatnak egy-egy szellőztetés során. A zsalugáterrel felszerelt ablakok esetében is lehetőségünk van rovarháló használatára. A rovarháló az ablak és a zsalugáter közé kerül felszerelésre, emiatt mindenképpen mobil háló felszerelésére van szükség, ami a zsalugáter nyitása vagy zárása közben könnyedén felhúzható.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!