Hőszigetelt fa ablakok beépítése országosan

Az otthonunkban található elavult, rosszul záró nyílászárók modern, hőszigetelt fa ablakok cserélésével rengeteg fűtési energiát takaríthatunk meg, valamint számos egyéb kellemetlenségtől is megkímélhetjük magunkat és családunkat. Mivel ezek az új, modern fa ablakok tökéletesen illeszkednek a helyükre, valamint könnyen záródnak, így a hőszigetelési feladat mellett nagyon jó hangszigetelést is biztosítanak. Ennek eredményeképpen a külvilágból érkező zajok kevésbé zavarják meg az otthon töltött időnket.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Hőszigetelt fa ablakok

Hőszigetelt fa ablakok

Nyílászárók hőszigetelése

A fa alapanyag nagyon jó hőszigetelő képességgel ruházza fel a fa nyílászárót, de a még jobb eredmény eléréséhez hőszigetelt üvegezéssel kell ellátni. A hőszigetelt üvegezés kettő vagy három üvegrétegből áll, ezek vastagsága a legtöbb esetben 4 mm. Az üveglapok egymás közti távolságát butil ragasztóval rögzített távtartó biztosítja.

Az üveglapok közt található távolságot argon vagy más gázzal töltik fel. Ennek segítségével a téli hideg vagy a nyári hőség otthonunkon kívül tartható. A modern fa ablakok hőszigetelő képessége tehát a felhasznált faanyag és a hőszigetelt üvegezés függvénye.

A fa ablakok alapanyaga a legtöbb esetben borovi fenyő, ami kültéri felhasználhatóságának köszönhetően kiválóan alkalmas nyílászárók készítésére. Tartós és ellenálló, könnyű megmunkálást tesz lehetővé.

Hossztoldott és toldás nélküli faanyagból is készíthető, bár utóbbi jóval költségesebb. A modern fa nyílászárók gyártása a rétegragasztásnak segítségével megszünteti a régi fa nyílászáróknál tapasztalt vetemedés kialakulását. Ami idővel el lehetetlenítette az ablakok nyitását és zárását.

Hőszigetelt fa ablakok

Ahhoz hogy a hőszigetelt fa ablakok hozzák a tőlük elvárt minőséget, kiemelkedő fontossággal bír, hogy a nyílászáró szakszerűen legyen felszerelve, és beállítva. A szakemberek által beszerelt ablakok rengeteg jövőbeni problémától kímélhetjük meg magunkat. Az ablak beszerelését követő beállítás és finomhangolás után a fa ablak tökéletes záródást és könnyű használatot biztosít majd hosszú éveken keresztül.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!