Fa beltéri ajtó

Otthonunk tereinek egymástól való elválasztása, valamint az ezek közti szabad átjárás biztosítása a fa beltéri ajtó feladata. Kevés elvárásnak kell megfelelniük, hőszigetelési tulajdonságukra nincs szükség a beltéri használat miatt. Nem igényelnek biztonsági zárakat sem, mivel nem lát el védelmi feladatokat. A megbízható, halk működésen kívül egy fontos szerepe van, még pedig az hogy szép legyen.

A fából készült beltéri ajtó bármelyik otthonban vagy épületben kiváló szolgálatot tesz. Fa beltéri ajtóink hossztoldott vagy toldásmentes, rétegragasztott borovi fenyőből készülnek. A borovi fenyő tartósságának köszönhetően külső és belső használatra is egyaránt alkalmas. Felületkezelésüknek köszönhetően ellenállnak az időjárás viszontagságainak is, méghozzá nagyon hosszú ideig.

fa beltéri ajtó

fa beltéri ajtó

Mivel ezek az ajtók folyamatosan használatban vannak, fontos hogy tartósak legyenek, a jó minőségű alapanyagon kívül ezért kiemelten fontos a szakszerű beszerelés is. Nap mint nap használjuk őket, legyen az egy nappali vagy a fürdőszoba ajtaja. Nagyobb család esetében ez az igénybevétel még jelentősebb.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

 

Lakberendezési szempontból nagyon lényeges, mivel bármelyik helységben is helyezzük el őket, szinte mindig szem előtt lesznek, mivel az egyik legfontosabb feladatuk hogy szépek legyenek, így harmonizálniuk kell a környező falakkal, bútorokkal, valamint a környezetével.

A borovi fenyő sárga vagy vöröses barna színnel rendelkezik, egyedi mintájának és a görcsöknek köszönhetően nagyon kellemes látványt nyújthat otthonunkban. Természetesen le is festhetőek vagy pácolhatóak, ha ezáltal jobban beleillenek a helységbe.

Fa beltéri ajtó kiválasztása

Kiemelten fontos, hogy a kiválasztás előtt gondoljuk végig azt, hogy milyen jellegű beltéri ajtókat is szeretnénk az adott szobába. Régi ajtók cseréjénél a nyitás irányt már tudjuk, amennyiben indokolt, természetesen ezt megváltoztathatjuk, de fordítsunk kiemelt figyelmet a helység bútoraira, mivel az ajtónak akadály mentesen kell nyílni, ezzel megelőzve, hogy megsérüljön használat közben.

 

A helységek szerepének megfelelő beltéri ajtókat válasszunk, ha tanácstalan hogy melyiket válassza, kollégánk természetesen segít a választásban. Fürdőszobák és vizes helységek esetében mindenképpen szellőzővel ellátott ajtót válasszunk. Megelőzve a penészedéssel járó problémákat. Beltéri ajtónk természetesen üvegezett is lehet, kínálatunkban számos üvegtípus megtalálható. A mellékhelység kivételével igazából bármelyik beltéri ajtót elláthatjuk bármilyen üvegezéssel, ha szeretnénk.

Fa beltéri ajtók fajtái

A hagyományosan nyíló fa beltéri ajtókat a tokszerkezetük alapján három csoportra oszthatjuk, ezek alapján léteznek pallótokos, gerébtokos, valamint utólag szerelhető tokos beltéri ajtók.

Gerébtokos fa beltéri ajtó

Egyszerű és népszerű, alacsony ára miatt gyakran előforduló tokszerkezet. Tok vastagsága általában 5-6 centiméter között van.

Pallótokos fa beltéri ajtó

Általában 8-12 centiméter tokvastagságúak, de igény esetén az ajtónyílás méretére is legyártható.

Utólag szerelhető tokos fa beltéri ajtó

Nevéből adódóan a festés vagy kőműves munkák után is beszerelhető a falnyílásba, beépítése gyors és könnyű, a falfelület és a padló nem sérül meg közben. Az utólag szerelhető tokos beltéri ajtó egyaránt beépíthető a már meglévő ajtók helyére, vagy újonnan kialakított falnyílásokba.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Fa tolóajtók

Egyre népszerűbb megoldás a hagyományosan nyíló beltéri ajtók mellett, modern, csendes és kényelmes működtetés jellemzi. Némi tervezést igényel a használata ahhoz, hogy az ajtó zavartalanul kinyitható legyen, és ne ütközzön bele semmilyen útban lévő bútorba.

Két fő fajtája létezik, az egyik a fal előtt futó toló ajtó, ilyenkor az ajtó körüli fal felület egyik oldalát szabadon kell hagyni, de az odahelyezett tárgyak vagy bútorok mögött is kitolható.

A tolóajtók másik fajtája a falban futó tolóajtó, a beépítése előtt a falat képessé kell tenni a befogadására, nyitáskor a fal belsejében teljesen eltűnik az ajtó, ezért az ajtó minden irányból bútorozhatóvá válik.