Fa nyílászárók cseréje akár bontás nélkül

A mai napig rengeteg családi ház és lakás rendelkezik régi, elavult nyílászárókkal melyek nap mint nap megnehezít a bent lakók életét. Az ilyen ablak és ajtó működtetése nehézkes, szorulnak, a régi fából készült ablakokra jellemző vetemedés is gyakori probléma. Mivel nem záródnak tökéletesen, így rengeteg energia vész el a fűtési időszakban, amely sok pénzbe kerül a lakóknak. A fa nyílászárók cseréje megoldható akár bontás nélküli ablakcserével is.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

 

A leírtaknak megfelelő nyílászárók már régóta megértek a cserére, viszont különböző okok miatt az emberek nem tudják, vagy nem akarják kicserélni őket. A lakásunkban található ablakok és ajtók kibontása rengeteg kosszal járhat, főként a téglaépítésű házak esetében.

A bontással járó falsérülések javítása plusz munkát vagy költséget jelent.

fa nyílászárók cseréje

fa nyílászárók cseréje

A másik gyakori eset az ablakok cseréjének elhalasztására hogy nem régiben lett a helység csempézve, festve vagy tapétázva. Az ablakok tokszerkezetének kibontása közben a falfelülettel együtt sérülhet a környéken található csempézés vagy lambéria is. Ebben az esetben az ablakcsere költségei jelentősen megnövekedhetnek, mivel minden bizonnyal szeretnénk a csere előtti állapotra visszaállítani a helységet.

A fa nyílászárók cseréje modern, hőszigetelt üveggel felszerelt ablakokra akár a tokszerkezet falból történő kibontása nélkül is lehetséges. Ezt a fajta fa ablak cserét tokráépítésnek vagy tokba építésnek nevezzük. A módszer előnye, hogy jelentősen rövidebb idő alatt elvégezhető a nyílászáró cseréje, méghozzá anélkül hogy a régi ablak tokszerkezetét kibontanánk a helyéről.

Ezzel a módszerrel szinte kosz és törmelék nélkül kicserélhetjük az adott helység ablakait, elkerülve a falfelületek sérülését. A régi tokszerkezet belülről teljesen el lesz takarva az új ablak színével megegyező fa lécek segítségével.

Fa nyílászárók cseréje – Tokráépítéses ablakcsere

A tokráépítéses módszer hátránya hogy a régi tok és a falnyílás közti hőszigetelés nem változik, de még így is nagyságrendekkel jobb hőszigetelési képessége lesz az új ablaknak. Mivel az új tok a régi tokra épül rá, emiatt az üvegfelületek mérete némileg kisebb lesz az új nyílászárón.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!