Ablakcsere bontás nélkül

Az elavult, nehezen használható, valamint rosszul záródó ablakaink cseréjével rengeteg további kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Ezek az ablakok nagy valószínűséggel már rég csere érettek, a cseréjük által energiatakarékosabbá tehetjük otthonunkat. Nagyon sokan vannak akik a kosz és a törmeléktől való félelmük miatt halogatják ezt, de az ablakcsere bontás nélkül is elvégezhető.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

 

Ablakcsere bontás nélkül

Ablakcsere bontás nélkül a VI.ker,Rózsa utcában

Fa ablakok

A fa az egyik legrégebbi alapanyagunk, nincs ez másképp az ablakok esetében sem. A fa ablakok nagyon régóta vannak jelen, ennek ellenére népszerűségük továbbra is töretlen. Többféle fafajta alkalmas a fa ablakok előállítására, ezek közül az egyik leggyakoribb a borovi fenyő.

A borovi fenyő kültéri és beltéri használatra egyaránt jó választás, a borovi fenyőből előállított fa ablakok kiállják az idő próbáját. Tartósak és ellenállók, emellett látványos mintázattal rendelkeznek. A borovi fenyőből gyártott fa ablakok hossztoldott és toldásmentes faanyagból is előállíthatóak, ám utóbbi nagyobb költséggel jár.

A rétegragasztott faanyagnak köszönhetően a fa ablakok vetemedésének esélye minimálisra csökkenthető, szerkezeti szilárdságuk pedig jelentősen megnő. Ennek köszönhetően hosszú évtizedeken keresztül használhatjuk majd őket.

A fa ablakok gyártása során felületkezelésen esnek át, ami a felületük védelme mellett az esztétikumára is hatással van. A fa ablakok rengeteg színnel elláthatóak, ezért bármilyen környezettel képesek harmonizálni. A fa ablakok akár egy zsúfolt belvárosban is képesek egy kis természetességet sugározni.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

Ablakcsere régi tokba

Ablakcsere régi tokba a XI.kerületben

Fa ablakok hőszigetelése

A fa ablakok nagyon jó hőszigetelők, de mivel az ablak felületének túlnyomó részét üveg alkotja, így mindenképpen hőszigetelt üvegezéssel kell ellátni. A hőszigetelt üvegezés 2 vagy 3 üvegrétegből áll, melyek közé rossz hővezetésű védőgázt töltenek.

A még hatékonyabb hőszigetelés érdekében az ablakszárny és a tok közt gumiszigetelést helyeznek el. Ezek zárt ablaknál összenyomódnak, ezzel állva útját a szabad levegőáramlásnak.

A hőszigetelt ablakoknak köszönhetően rengeteg energiát spórolhatunk meg, valamint otthonunk kényelmét is fokozhatjuk a többrétegű üveg hangszigetelése miatt.

Bontás nélküli ablakcsere

A bontás nélküli ablakcsere segítségével akár egy frissen festett vagy tapétázott helységben is elvégezhető az ablakcseréje, a falak sérülése nélkül. Ilyenkor a régi tokba új ablak kerül beépítésre. A beépítést megelőzően egy helyszíni felmérés során szakember érkezik a helyszínre.

Ekkor kerülnek rögzítésre az ablak méretei, valamint az ablakkal kapcsolatos egyéb igényeink. Mivel a bontás nélküli ablakcsere elvégzése csak abban az esetben lehetséges, ha a meglévő ablakunk tokja megfelelő állapotú. Ellenkező esetben az ablakcsere csak bontással végezhető el.

Ablakcsere bontás nélkül, avagy régi tokba új ablak

A megrendelést és a helyszíni felmérést követően legyártásra kerül az általunk kiválasztott fa ablak. Egy előre megbeszélt időpontban az ablak a helyszínre érkezik, ezt követően azonnal meg is kezdődhet a beépítés. Ennek során az ablakcsere régi tokban történik meg, pontosabban annak felhasználásával. A fa ablakcsere bontás nélkül nagyon rövid idő alatt elvégezhető, ami természetesen alacsonyabb költségekkel is jár.

Bontás nélküli ablakcsere

Bontás nélküli ablakcsere Budapest, belváros

Ablakcsere lépései

Első lépésként a régi ablak szárnyait távolítjuk el, valamint levágásra kerülnek a szárnyakat tartó pántok is. A meglévő ablaktok belsejében kerül elhelyezésre az új ablak tokja. Az ideiglenesen elhelyeztett tokot fa ékek tartják a megfelelő magasságban. Miután meggyőződtünk arról, hogy vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen van elhelyezve, akkor csavarokkal véglegesen rögzítjük őket.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

A csavarokkal rögzített tokra felkerülnek az ablak nyíló, valamint a használatukhoz szükséges kilincs is. A két ablaktok találkozását vízzáró szilikonnal töltjük meg. Az régi ablaktok belülről teljesen fedésbe kerül az új ablak színével és anyagával megegyező takarólecekkel, így az már csak kintről nézve lesz látható.