Fa bejárati ajtó Budapest

natúr fa bejárati ajtó Budapest

natúr fa bejárati ajtó Budapest

A fa bejárati ajtó Budapest bármely kerületében beépíthető. Az ajtó feladata a ház és a külvilág közti szabad bejárás biztosítása, a biztonság érzésének megteremtése, külső zajok és időjárási hatások otthonunkon kívül tartása.

Mindennap számtalan alkalommal használjuk, néha figyelmetlenségből és a huzat is becsaphatja, ahhoz hogy ezt a fokozott igénybevételt bírja a bejárati ajtó, fontos hogy minőségi anyagokból legyen készítve, valamint szakszerűen legyen beszerelve.

Ezeknek a dolgoknak a hiányában a bejárati ajtó nagyon hamar tönkremehet, vagy használata nehézkessé, nyűggé válik. Mivel a biztonság és a tartósság nagyon fontos dolog egy család életében, fontos hogy kiválasztáskor ezeket a szempontokat tartsuk figyelemmel.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

 

Napjainkban már megfizethető áron is találhatunk fa bejárati ajtókat melyek, ha jó minőségű alapanyagból készülnek, akkor akár évtizedekig szolgálhatnak minket, a felületkezelés időnként megújítását az ajtó látványosan hálálja majd meg.Kialakításuk alapján lehetnek egy szárnyas vagy kétszárnyas bejárati ajtók, amennyiben több természetes fényt szeretnénk, akkor felső ablakkal rendelkező ajtót is választhatunk.

Fa bejárati ajtó alapanyaga

 

A cégünk által forgalmazott fa bejárati ajtók alapanyaga réteg ragasztott, toldás mentes vagy hossztoldott borovi fenyő. A borovi fenyő kiválóan alkalmas külső és belső használatra is, melynek köszönhetően nagyon közkedvelt anyagnak számít a bútor és a nyílászáró gyártás mellett akár a hajók készítésében is.

Az ebből készült fa bejárati ajtó nagyon tartósak, megfelelő gondozás mellett szinte örök darab.Alapesetben a színük a sárgás vagy vöröses barnás, állandó napfény hatására idővel ez a szín elmélyülhet.

Fa bejárati ajtó felületkezelése

 

Felületkezelésének köszönhetően tartósan ellenáll majd az hőmérséklet változásainak, az állandó UV sugárzásnak, az esőnek, tartósságának köszönhetően képes elviselni az intenzív használatot is. A felületkezelése kiegészül penészedés kialakulását meggátló anyaggal, valamint a fa minőségét rontó rovarok elleni védelemmel is. Igény esetén kívánt színre is lefesthetőek.

A bejárati ajtók tartósságához a jó minőségű vasalatok használata is elengedhetetlen.

Biztonsági zárak alkalmazásával egy esetleges betörést megakadályozhatunk. A kilincsek kiválasztása többnyire ízlés kérdése, a legtöbb bejárati ajtóhoz gyárilag is jár kilincs, viszont igény esetén másféle kilincset is használhatunk, viszont a tartósság eléréséhez fontos hogy minőségi darab legyen.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtó Budapest – Ajtó hőszigetelése

A fából készült nyílászárók hőszigetelése nagyon jó, szinte azonos a műanyagból készültekkel. Mint minden homlokzati nyílászárónál, itt is nagyon fontos dolog, hogy ha az ajtó vagy ablak rendelkezik üvegfelülettel, akkor a hőszigetelt üvegezéssel legyen felszerelve.

Ez azért fontos, mert a hő veszteség túlnyomó része az üvegen át távozik. Hőszigetelt üveg alkalmazásával ez az érték szinte minimálisra csökkenthető. A két üvegréteg közti légrés általában argongázzal van feltöltve, a két üveglap távolsága pedig távtartók alkalmazásával van megoldva.

A régi, nehezen zárható vagy huzatos bejárati ajtónkhoz képest jelentős energiát spórolhatunk meg a fűtési szezon alatt, valamint légkondicionáló berendezések használatával az év teljes időszakában.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtó Budapest – beépítés lépései

A beszerelést megelőzően egy helyszíni felmérés alkalmával felvesszük a falnyílás méreteit, amennyiben szükséges segítünk a megfelelő bejárati ajtó, szín, kilincs vagy zár kiválasztásában. A pontos méretek és az ön által kiválasztott kiegészítők és színek alapján megtörténik a nyílászáró legyártása. A gyártás befejeztével a megbeszélt időpontban a helyszínre szállítjuk és megkezdődhet a beépítése.

Fa bejárati ajtó beépítés első lépése – a régi tok bontása

Első lépésként a régi bejárati ajtót vesszük le a tokjáról, majd pedig a tokszerkezetet félbevágjuk. A tok darabjait vágás nélkül óvatosan kifeszegetjük a falnyílásból, fokozottan ügyelve arra, hogy a bejárati ajtó csere a lehető legkisebb falsérüléssel járjon. A tok eltávolítása után a falnyílást és a munkaterületet alaposan portalanítjuk. A kibontott törmeléket és a régi nyílászárót igény esetén el is szállítjuk.

Új fa bejárati ajtó beépítése

Az új tokszerkezetet a leendő rögzítő csavarok helyénél előfúrjuk, majd ideiglenesen a falnyílásba helyezzük, ahol fa ékek és műanyag hézagolók használatával ideiglenesen rögzítjük. Ennél a lépésnél vízmérték segítségével ellenőrizzük, hogy függőlegesen és vízszintesen tökéletes legyen a tok elhelyezkedése, ennek elmulasztásával a tok ferdén kerülne beépítésre, ami a nehézkes működtetést vagy szorulást idézne elő.

Ha a tok tökéletesen áll leendő helyén, akkor csavarok segítségével véglegesen rögzítjük az adott pozícióban. Következő lépésként a bejárati ajtó nyílóját ráhelyezzük a pántjaira, majd bezárjuk az ajtót. A falnyílás és a tokszerkezet közti hézagot purhab segítségével feltöltjük, fokozott figyelmet fordítva a megfelelő mennyiségre. Ellenkező esetben az ajtó hőszigetelése vagy nem lesz tökéletes, vagy pedig a túl sok a túl sok anyag kifolyhat, mely összekenné a nyílászárót.

Fa bejárati ajtó beépítés utolsó fázisa

A kötési idő után a felesleges purhabot levágjuk, az ezzel kitöltött hézagot pedig elfedjük. Ehhez általában a bejárati ajtóval megegyező felületkezelésű léceket használunk. A kilincs felszerelését követően egy finombeállítás történik, mely a zavartalan működés eléréséhez szükséges. Ha a bejárati ajtó beállítása megtörtént, akkor az ajtó készen áll a sok éven át tartó használatra.

Bontás nélküli ajtócsere