Bejárati ajtó csere Budapest

A régi bejárati ajtó cseréjével otthonunk biztonsága és kényelme jelentősen megnő. Az elavult bejárati ajtók sok esetben nem képesek biztosítani a mai kor elvárásait, használatuk pedig gyakran nehézkes. A rosszul szigetelő ajtók által rengeteg fűtési energia távozgat otthonunkból, ami a folyamatosan növekvő energiaárak miatt növeli a havi kiadásainkat. A bejárati ajtó csere Budapest egyszeri ráfordítást igényel, viszont hosszú évtizedekig szolgálja majd otthonunkat.

Ajtócsere

Az ajtócsere folyamata több lépésből áll. Miután elhatároztuk magunkat az ajtócserével kapcsolatban, első lépésként egy helyszíni felmérés történik. Ennek során egy szakember érkezik a helyszínre, aki rögzíti a falnyílás és a bejárati ajtó pontos méreteit.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

A méretek rögzítése mellett az általunk kiválasztott bejárati ajtóval kapcsolatos egyéb paraméterek is feljegyzésre kerülnek. A bejárati ajtó nyitásirányának, alapanyagnyak és színének, a felhasznált üvegezés típusának rögzítése után megkezdődhet a bejárati ajtó legyártása.

Bejárati ajtó csere Budapest

Bejárati ajtó csere Budapest

Bejárati ajtó csere – Bejárati ajtó csere bontással

A bejárati ajtó csere leggyakoribb formája a bontással történő beépítés. Ez a módszer tökéletes végeredményt garantál, hang vagy hőszigetelési szempontból. A gyártást követően a bejárati ajtó kiszállításra kerül, a régi ajtó pedig a tokjával együtt teljesen kibontásra kerül a falnyílásból.

A bontással járó ajtócsere a falnyílás környékén falsérülést okozhat, melyeket utólag javítani kell. A falak sérülése ilyenkor elkerülhetetlen, ám némi odafigyeléssel csökkenthető a törmelék.

Az ajtó tokjának kibontása után eltakarításra kerül a törmelék és a por, az új bejárati ajtó tokja pedig elhelyezésre kerül a falnyílásban. Egy alapos ellenőrzést követően a tok csavarokkal kerül véglegesen rögzítésre. A falnyílás és az ablak közti néhány centiméteres hézag Pur habbal töltődik fel, majd pedig takaró elemekkel kerül lefedésre.

Bejárati ajtó csere Budapest – Bontás nélküli ajtócsere

A bontás nélküli ajtócsere azokra az esetekre kínál megoldást, amikor valamilyen okból nem lehetséges a régi ajtó tokjának a falból való kibontása. Frissen festett, tapétázott vagy burkolt helységeknél az ajtó kibontása a falak sérülésével járna, amit az ajtócsere után javítani kell.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

A bontás nélküli ajtócserénél az új ajtó a régi tok kibontása nélkül kerül beépítésre. Az új bejárati ajtó tokja ilyenkor a régi, meglévő tokhoz kerül rögzítésre, a régi ajtószárny eltávolítása után. A toknélküli ajtócsere során az ajtószárnyak és azok tartópántja mellett a régi küszöb is kibontásra kerül.

Bejárati ajtó csere Budapest – Ajtócsere tok nélkül, ajtócsere régi tokba

A bontás nélküli ablakcsere során az új ajtó a régi tokhoz kerül rögzítésre. Ez a módszer az esetek többségében elvégezhető, amennyiben nem szeretnénk, hogy sérüljenek a falak, ám szükségünk van új bejárati ajtóra. Az ajtócsere bontás nélküli cseréjének fő feltétele, hogy a régi tok állapota megfelelő legyen. Ha a tok már nagyon rossz állapotban van, akkor nem alkalmas a bontás nélküli cserére. A helyszíni felmérés során megállapítható a régi ajtó tokjának az állapota.

A bejárati ajtó beépítése a régi ajtószárny, valamint a tartópántok eltávolításával kezdődik. Az új fa bejárati ajtó tokja közvetlenül a régi mellé mögé kerül rögzítésre.

Az ajtócsere bontás nélkül elvégezve nemcsak rengeteg törmeléktől és falsérüléstől óv meg minket, hanem gyorsan és tisztán végrehajtható. A bontás nélküli ajtócsere emellett jelentősen olcsóbb is, ha nem számoljuk a bontással járó költségeket, mint például a falak helyreállítását.